Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek/Cikkek

 

Tegnap azaz 2009.február 13-án PÉNETEKEN a Mark koncertem TOMI is fellépet, no meg a STÁB!

Aki ott volt az tudja h milyen jó volt, aki meg nem az sajnálhatja!

 

 

Koncertezni fognak a Ráday Klub-ban az AFC-s srácok :)

2009. 02. 07. (szombat) Budapest Ráday utca 43-45 

 

Február 13, MARK koncert a Pecsában!!!

Vendég: Tomi (Anti Fitness Club)

Mi ott leszünk, és te?!!

 

 

 Kiesett az ablakon az Anti Fitness Club gitárosa
 
Ez nem tréfa! Az Anti Fitness Club gitárosa a minap a csapat többi tagjával egy házibuliban töltötte az éjszakát, amikor fel-le ugrálás közben egy véletlen folytán kizuhant az első emeletről!
Nem mindennapi esetről számolt be a Sztárbutiknak Miki, az Anti Fitness Club gitárosa! A zenészt egy hajnalig tartó buliban érte a szerencsétlen baleset. A zenekar többi tagjával zenehallgatás közben fel-le ugráltak egy rozoga rugós ágyon, amikor Miki elveszítette az egyensúlyát, és kizuhant a nyitott ablakon.
- Olyan hirtelen történt minden, hogy már csak azt vettem észre, hogy kint vagyok az utcán. Szerencsére annyi lélekjelenlétem még volt, hogy vigyázzak, hogy az esés következtében ne essen bántódásom. A tanulság, hogy a következő ugrálás alkalmával az ágy közelébe sem megyek! - határozta el Miki.

   

Mark és AFC Tomi közös úton!

 

A srácok már régóta barátok, most azonban úgy hozta a sors, hogy a zenei életben is együtt alkotnak, Tomi ugyanis több dalszöveget is írt Mark készülő, új lemezéhez.

- Leginkább nyelvi nehézségeim vannak, ezért is kell írók és dalszövegírók segítsége. A harmadik lemeznél már én is megpróbálkozom vele, addig pedig kitartóan gyakorolni fogok.

A szövegek nagyrészt szerelemről szólnak, így kitűnően passzolnak Mark stílusához, ám ezúttal érettebb, komolyabb hangulattal találkozhatunk, amit Tomi azzal magyarázott, hogy az elmúlt idő során kollégája idősebb, tapasztaltabb, férfiasabb lett, amit a daloknak is követniük kell.

- Régóta ismerjük egymást és ez megkönnyítette a munkát. Ettől függetlenül, csak úgy, mint mindig, most is végig ott leszek a munkálatoknál.

Tomi ugyanis igen közkedvelt és keresett dalszövegíró az utóbbi időben, a jelenlegi toplistán legalább öt olyan dal található, ami az ő nevét dícséri. Mark is leszögezte, tökéletesen elégedett barátja munkájával, bevallotta, akad olyan új dal, amely épp a szövegnek köszönhetően lett igazán ütős.

 

 

Bravo 2008/16. szám Júl.31.-Aug.13.

 

 

 

 

Anti Fitness Club Ilyenek voltunk...

Az AFC nem előre gyártott panelekből, ügyes marketingterv alapján előállított zenekar ? ezt mi sem példázza jobban, mint a srácok korai fotói és sztorijai, amiket először a BRAVO olvasóival osztanak meg!

 

Gitár, lábdob, széles terpesz és...FÜST!

Egy 23 éves, korhadó autóval indultunk Pécs felé, de Szekszárdnál megadta magát a járgány, az utasteret teljesen ellepte a füst, így kénytelenek voltunk megállni. Hamar kiderült: esélyünk sincs, hogy odaérjünk a pécsi koncertre! Az út másik oldalán találtunk egy szabad parkolót, ahová közös erővel áttoltuk a kocsit, és elindultunk segítségért, ami, este 8 óra lévén, reménytelen vállalkozásnak bizonyult, így a végén kimerülten tértünk vissza az autóhoz, és életünk legkényelmetlenebb éjszakáját töltöttük ott.

 

Egyszer volt Szekszárdon kutyavásár...

Másnap reggel a vas tulaja ébresztett minket. Mint kiderült: teherautósofőrként épp arra volt dolga. Rövid vizsgálódás után ő is elfogadta a tényt, hogy a helyzet kilátástalan, kizárólag autószerelő lesz képes feltámasztani a motort. Az már a hab volt a tortán, hogy a parkolóban, ahol rostokoltunk, aznap kutyakiállítást és vásárt tartottak, így a mi ideiglenes szálláshelyünkön kívül az összes többi jármű lihegő, ugató, morgó, vonyító ebekkel volt tele!

 

A szétesés határán

Másnap zentán volt koncertünk, és mi nagyon komolyan vettük a dolgunkat. Egy kedves szegedi ismerősünk készséggel vállalta, hogy elfuvaroz minket és a motyónkat, sőt odafelé menet meg is pihentettünk nála ? ám a nyugi átmenetinek bizonyult. A határon újabb problémák merültek fel: gyakorlatilag az összes engedélyen át kellet írnunk a hangszerek adatait, és mivel az ügyintéző hölgy (finoman szólva) egy kivénhedt, reumás lajhár ?gyorsaságával? dolgozott, körülbelül négy órát vesztegettük ott! Szerencsére még így is időben voltunk, és a zentai koncert szervezői hihetetlenül kedvesen fogadtak minket!

 

Tovább is van, mondjam még?

A szállásunk zentán volt, és másnap indultunk vissza Szegedre, ahová Miki bátyja jött értünk ? de amikor feljött a barátunk lakásába, láttuk rajta, hogy már megint gáz van. Szégyenkezve vallotta be szegény, hogy a nagy lelkesedésben véletlenül benn felejtette a slusszkulcsot a gyújtáskapcsolóban, és az ajtók automatikusan bezáródnak! Ugye mondanunk sem kell, hogy a pótkulcsok Budapesten voltak? A rémálomba hajló túrát ? és ezzel együtt minket is ? Miki szülei mentették meg, akiknek azóta is hálásak vagyunk! A nehézségek ellenére ? vagy talán éppen ezért ? felejthetetlen hétvégénk volt, és azóta is jókat nevetünk azon, hogyan lehettünk ennyire szerencsétlenek! (((:

 

 

Bravo 2008/15.szám Júl. 17-30.

Dalról Dalra

Kíváncsi vagy, ki vagy mi ihlette az AFC dalait? Tomi, a csapat szövegírója-frontembere most elárulja...

Rossz úrta tévedtem

-Megbántam, kezdjük tiszta lappal! nagyjából így tudnám leírni, ugyan a refrénben a hasonlat érzékletesebb. Ugyan a hűség alapvető dolog egy kapcsolatban, volt, hogy én is rossz útra tévedtem.

Ez van

A lemez legrégebbeníródott nótája, ami egy időben feledésbe merült,mégis úgy éreztük, hogy a CD-n helye van egy ilyen laza, punkosabb szösszenetnek is. A refrén akár ars poeticája is lehetne a zenekarnak. Amit akarunk, elérjük, nem állhat az utunkba semmi és senki. Na, erre próbálják ráfogni, hogy EMO!!! (((:

Többet érsz!

Sokan vádolnak minket azzal, hogy önpusztító hajlamokkal megvert fiatalok vagyunk, akikből dől a nyál, és a szabadidejükben pengét nyelnek. E dal hallatán szerintem mindenki könnyen rájön, hogy ez pusztán előítélet. Pozitív, buzdító töltettel bíró szám, melyben rávilágítok az egyéniség utat törésének lehetőségére, sürgetem azt. 

Árnyékban a fény

 

Van az a pillanat, amikor az ember úgy érzi, hogy rezeg a léc, az óvó, menedéket nyújtó kapcsolata ingoványos talajon áll, amikor a szerelem az egyik fél részéről feltétel nélküli és rettentő mély, de a másik oldal már érezhetően nem annyira biztos a dolgában. A félelmem nem volt alaptalan: a dal elkészülte után rövidesen egyedül maradtam, bekövetkezett az, amitől a sorok írása közben úgy féltem.

 

Bárhogy szeretnéd

 

Egyértelmű szakítós nóta. Egy régóta zátonyra futott kapcsolat záróakkordja lehet ez, ami kitör, ha már a végletekig feszül a húr, és elviselhetetlennek találom a helyzetet. A szakítás oka a folytonos hiszti mellet az, hogy be kell látnom: mellém nem egy tipikus cicababa kell.

 

Még vár ránk ez a Föld!

 

Amikor elkészült, egyértelmű volt, hogy klipet is forgatunk majd hozzá, annyira erős és aktuális az, amiről szól. A huszonnegyedik órában vagyunk, hogy változtassunk azon, ahogyan élünk, hogy ne zsákmányoljuk ki, ne tegyük teljesen lakhatatlanná a bolygót. Ha csak néhány embernek nyitottuk fel a szemét ezzel a számmal, már megérte!

 

Bosszúból?

 

Azt a kaotikus állapotot akarja életre kelteni, amit a hosszú ideje tartó bizonytalanság idézhet elő. Azt, amikor nem tudni, merre tovább, lehet-e közös jövő, vagy csak hitetgetés az egész. A legnyomasztóbb dolog folytonos kételyek közt élni, úgy, hogy nem kapunk választ a kérdéseinkre. Ilyenkor indul meg az eszeveszett találgatás, a válaszok beteges keresése, ami úgy feldúlja az érzelmeket, hogy végül kitörnek. Tipikus esete annak, amikor az ember egy találgatást addig-addig pörget, amíg végül, ha nincs is így, meggyőzi önmagát.

 

Miért hazudom

 

Ez a dal az én személyes kedvencem. Viszonylag friss hatásokból táplálkozó történet, amelyben szerelmet vallok egy korábbi kedvesemnek, akivel már jó ideje vége... A legdurvább ? illetve rám legjellemzőbb ? sora az ,,álarcom nem véd, csak ostoba dísz?. Hiába próbálom azt mutatni a külvilág felé, hogy ez már rég feledésbe merült szerelem, és hogy új utakon járok, nem tudok rendet tenni magamban. Az, hogy nem ismerem el, hogy részemről lezáratlan az ügyünk, nem ad megoldást a problémámra. A büszkeségem börtönébe zárva szenvedek.

 

Játszol velem

 

Szerelmes nóta, amelynek refrénje elárul mindent. Régi történet. Ahogy sokunkkal, megesik, velem is előfordult, hogy az érzelmeimet nem rejtegettem a szívem választottja elől, ő azonban csak a látszatát keltette annak, hogy érdeklem. Visszaélt azzal, hogy megnyíltam előtte, hogy egyértelművé tettem a szerelmemet. Az orromnál fogva vezetett, vakon rohantam utána, mindhiába. Be kell látnom, csupán eszköz voltam számára, egy rideg tárgy. Mélyen depresszív hangulatú nóta, telis-tele érzelmekkel

 

 

 

zinte egyik napról a másikra a semmiből tűntek elő. Kikiáltották őket az év felfedezettjének. Ettől kezdve egy csapásra megfordult velük a világ.


A fiúk - Peti kivételével - mindannyian a káposztásmegyeri lakótelepen nőttek fel. Innen indult minden. 2002-ben kezdtek együtt zenélni, de akkor még punk-rockot játszottak. Aztán átalakult a zene és vele együtt a külső is.

A zenélésen kívül mindannyian tanulnak még, Balázs hangmérnöknek, a többiek pedig a Műszaki Egyetem hallgatói. Tomi egyébként, aki a banda szószólója, külön utakon is jár, dalokat szerez. Mostanában a Barátok közt egykori szereplőjével, Csifó Dorinával dolgozik együtt, aki a közelmúltban debütált első dalával.

A banda azért nem szorul háttérbe, hisz a fiúk jól tudják, hogy a siker kapuján nem elég átlépni, a csúcson fenn is kell maradni.

 

  

!!!!SAJÁT  SZERZEMÉNY ÉS GÉPELÉS!!!!

NE MERJ MÁSOLNI SAJÁT WEBLAPRA

KÖSZÍÍÍ